'temalı park' kavramını biliyorum.

7 Ekim 2007 Pazar

Türkiye'de Temalı Park Zamanı Gelmedi mi?

Yazar : Ünal Başusta

Dubai 1.5 milyar dolara dünyanın en büyük eğlence parkını yaparken Türkiye’de temalı park yapmanın zamanı hala gelmedi mi?
POYD başakanı Volkan Şimşekin çok güzel bir tesbiti var “hemen herkes herşey dahilden şikayet ediyor fakat Türkiyenin çok kısa zamanda bu kadar volümü yakalaması bu sistem sayesinde olmuştur”. Bunun sayesinde mantar gibi biten 5 yıldızlı tesislerimiz büyük karlar yapmasa bile hiç olmazsa varlıklarını sürdürebilmiştir.
Bundan en fazla şikayetçi olan otel harici restoran ve işyerleri eski günlerin kıymetini anlayarak bundan sonra ziyaretçilere nasıl davranmaları hakkında dersler almıştır. Şimdi yapılack iş otel arzına biraz ara verip talebi artırmaktır. Konum ve kalite olarak dünyada benzeri olmayan tesislerimiz yalnız ve yalnız talep artışıyla hakettikleri fiatlara satılabilecektir.
Dünya çapında tema parklarının yapılması ve casinoların eski yanlışlardan ders alarak yeniden açılması zamanı artık gelmiştir. Artık Noel babanın Şortlamı yoksa rahip elbisesiylemi heykelinın yapılması gibi saçmalıklar yerine daha ciddi ve faydalı konuları konuşmanın zamanı gelmiştir ve geçmektedir.


yazının devamı için lütfen tıklayınız.

Hiç yorum yok: